ARGUMENT

Intr-un contex social si economic atat de dinamic, care ne influenteaza perceptiile, deciziile si comportamentele, "a trai cu masura" inseamna a-ti oferi sansa de a te bucura de tot ce este mai bun pentru tine, mentinand un echilibru intre ceea ce este benefic si ceea ce iti place. Din aceasta perspectiva, URSUS Breweries a lansat anul trecut unul dintre cele mai importante programe de responsabilitate sociala, care isi propune promovarea unui stil de viata echilibrat si lipsit de abuzuri, precum si incurajarea dialogului pe tema consumul responsabil de alcool, si nu numai.

Orice exces poate duce la costuri personale, sociale si medicale pentru indivizi, familiile acestora si societatea in ansamblul sau. Tinerii sunt extrem de supusi tentatiilor - ce conduc la vicii si adictii variate si cu un grad ridicat de periculozitate. Conform unui studiu realizat anul trecut de Autoritatea de Sanatate Publica din Capitala, pe un esantion de 2.800 de elevi, aproape un sfert dintre elevii de gimnaziu s-au imbatat cel putin o data, pana sa implineasca 14 ani. In randul liceenilor, situatia este si mai ingrijoratoare. Un baiat din 3 si o fata din 10 recunosc faptul ca au consumat alcool peste masura, cel putin o data pe luna. 70% dintre elevi admit ca au baut, cel putin o data, mai mult decat trebuia.

Programul “Traieste cu masura! / Measure Your Lifestyle!” are ca principal obiectiv promovarea in randul tinerilor a unui stil de viata echilibrat, fara abuzuri. Si pentru ca unul dintre abuzurile frecvent intalnite in societate este consumul excesiv de alcool, URSUS Breweries considera de datoria sa, in calitate de companie producatoare de bere, promovarea unui consum responsabil de alcool si incurajarea dialogului pe aceasta tema.